Još jedna banka u Srbiji promenila vlasnika i ime

Izvor: B92, 19.Jun.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedna banka u Srbiji promenila vlasnika i ime

Beograd -- Ekspobank Beograd je novo poslovno ime nekadašnje Marfin Banke, saopštila je Ekspobanka, inače prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije.

Promena poslovnog imena i vizuelnog identiteta je rezultat promene vlasničke strukture banke i akvizicije Marfin Bank Beograd od strane Ekspobank iz Češke, koja je realizovana 28. februara 2017.

Primena novog naziva banke počinje od 19. juna, a proces rebrendiranja poslovne mreže banke će trajati tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << juna, navodi se u saopštenju.

U martu ove godine je saopšteno da je Ekspobanka postala prva češka banka koje je ušla na tržište Srbije, završetkom preuzimanja Marfin banke.

Kiparska Sajprus popular banka saglasila se da proda Marfin banku u septembru 2016. godine, a posle dobijanja odobrenja regulatornih organa u Češkoj, Srbiji i Kipru transakcija je završena.

Ekspobanka je vlasnik 100 odsto akcija Marfin banke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ekspobanka preuzela Marfin banku

Izvor: Radio 021, 19.Jun.2017

Ekspobank Beograd je novo poslovno ime nekadašnje Marfin Banke, saopštila je Ekspobanka, inače prva češka banka koja je ušla na tržište Srbije...U martu ove godine je saopšteno da je Ekspobanka postala prva češka banka koje je ušla na tržište Srbije, završetkom preuzimanja Marfin banke...Kiparska...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.