Još jedan udarac za Nemce: Gubitak od 1,26 milijardi evra

Izvor: B92, 22.Okt.2020, 07:33

Još jedan udarac za Nemce: Gubitak od 1,26 milijardi evra

Berlin -- Nemački avio-prevoznik Lufthanza saopštio je da je u trećem kvartalu poslovao sa operativnim gubitkom od 1,26 milijardi evra.

Razlog ovolikih gubitaka su masovna otkazivanja letova u pandemiji koronavirusa i troškova davanja kompenzacija putnicima.

Iz Lufthanze dodaju da su u istom razdoblju prošle godine imali dobit od 1,3 milijarde evra.

Kompanija je ipak u trećem ovogodišnjem tromesečju uspela da uspostaviti neke letove i smanjila je troškove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslovanja pa je gubitak manji nego drugom tromesečju, kada je bio 1,7 milijardi evra.

Operativni gubitak u prvih devet ovogodišnjih meseci tako je dostigao 4,2 milijarde evra, nasuprot operativnoj dobiti od 1,72 milijarde evra u istom periodu 2019, navodi se u saopštenju, koje je prenela Hina.

“Očekuje se da će potražnja za vazdušnim prevozom prevozom ostati slaba u dolazećim zimskim mesecima zbog globalnog širenja pandemije i povezanih ograničenja putovanja”, navode iz Lufthanze.

Iz nemačke kompanije, međutim, tvrde da će ipak moći da se nose sa daljim problemima povezanim sa pandemijom korona virusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.