Izvor: Blic, 20.Jun.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić: NBS neće limitirati kamate banaka na štednju

Guverner Radovan Jelašić izjavio je danas, reagujući na predlog banaka u Srbiji da se kamata na depozite ograniči administrativnom merom, da Narodna banka Srbije neće limitirati kamatne stope na štednju, već poslovne banke treba da se dogovore o visini kamatnih stopa.

Na skupu guvernera i vodećih banka zemalja regiona u Bečićima, Jelašić je ocenio da bi bilo bolje da država Srbija vrati svoje dugove privredi, što bi uticalo i na redovnije vraćanje zajmova, javili >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su crnogorski mediji.

U osvrtu na efekte svetske krize na zemlje u regionu, on je upozorio da bi njeni efekti mogli biti dublji nego što se očekivalo i da će "građani osetiti neželjene posledice", ocenivši da će vraćanje na prethodni nivo privrednog razvoja trajati duže.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.