Jača poverenje nemačkih investitora u Srbiju

Izvor: NaDlanu.com, 24.Apr.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jača poverenje nemačkih investitora u Srbiju

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Srbija se vratila na top listu omiljenih odredišta za investicije nemačkih kompanija pošto bi 91 odsto anketiranih firmi ponovo odabralo Srbiju za ulaganje, izjavio je u utorak direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Mihael Šmit.

BEOGRAD, 24. aprila 2012. (Beta) - Srbija se vratila na top listu omiljenih odredišta za investicije nemačkih kompanija pošto bi 91 odsto anketiranih firmi ponovo odabralo Srbiju za ulaganje, izjavio je u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << direktor Delegacije nemačke privrede u Srbiji Mihael Šmit.Na predstavljanju rezultata sedme ankete Nemačko-srpskog poslovnog udruženje o uslovima poslovanja, Šmit je kazao da se sa tim rezultatom Srbija kotira u kategoriji povoljnih mesta za investicije zajedno sa Poljskom i Češkom i ima bolju poziciju od Madjarske.Direktor Delegacije nemačke privrede kazao da je Srbija u ovogodišnoj anketi popravila poziciju u poredjenju sa rezultatima iz 2011. kada je 80 odsto anketiranih firmi bilo spremno da ponovo ulaže na srpskom tržištu.Kod procene srpske privrede za 2012. godinu ponovo se pokazuje da nemačka preduzeće veruju u Srbiju i da veliki broj želi da ponovo investira i otvara nova radna mesta, naglasio je on.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.