JOŠ JEFTINIJI ROMING ZA GRAĐANE SRBIJE: Evo koliko od danas košta poziv ka zemljama regiona

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Jul.2020, 20:48

JOŠ JEFTINIJI ROMING ZA GRAĐANE SRBIJE: Evo koliko od danas košta poziv ka zemljama regiona

Niže cene i za korišćenje interneta

Od danas počinje da se primenjuje sledeći korak u smanjenju cena roming usluga u državama Zapadnog Balkana.

- U ovom koraku biće smanjene dodatne naknade za uslugu dolaznih poziva iz regiona i uslugu prenosa podataka-pristupa internetu - podsećaju iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost i dodaju da će dodatna naknada za uslugu dolaznih poziva biće smanjenja sa 4 centa/min na 2,5 centi/min, odnosno za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 37,5 odsto.

Dodatna naknada za uslugu prenosa podataka biće smanjena sa 2,5 centi/MB na 1,5 centi/MB, odnosno za 40 procenata.

- Cene ostalih regulisanih maloprodajnih roming usluga u državama Zapadnog Balkana će ostati nepromenjene - ističu iz Agencije za elektronske komunikacije i poštansku delatnost.

Sporazum o smanjenju cena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana je zaključen 4. aprila 2019. godine u Beogradu između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Albanije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Severne Makedonije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.