JOŠ 300 KUĆA NA SELU ZA MLADE: Konkurs u toku za do 10.000 evra

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2021, 11:22

JOŠ 300 KUĆA NA SELU ZA MLADE: Konkurs u toku za do 10.000 evra

Život na selu nikad primamljiviji!

Kroz program Ministarstva za brigu o selu dodele novca za kupovinu seoskih kuća mladima, trenutno se obrađuje 300 zahteva. Nedavno je podeljno 14 kuća, rok za prijavu za konkurs traje sve do novembra, a uslovi da bi od države dobili oko 10.000 evra za kupovinu imanja na selu, i nisu toliko zahtevni.

Porodica Radosavljević iz Varvarina, zahvaljujući ovom projektu već se uselila u novi dom.

Do sada su živeli u zajednici >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i raduju se sopstvenom krovu nad glavom u kome će, kako priželjkuju, njihov sin Vasilije sačekati braću i sestre.

- Ova podrška države mnogo nam znači. Imamo svoje domaćinstvo i sada će sve što smo kao našu budućnost zamislili biti lakše i ostvariti - kaže Jelena Radosavljević, dobitnica novca preko ovog programa.

Najveći broj kuća do sada je dodeljen u okolini Pirota, u selima Poljska Ržana, Veliki Suvodol i Berilovac. Na spisku dodeljenih imanja su i kuće u Novoj Crnji, u mestima Srpska Crnja i Toba kao i u opštinama Bačka Palanka, Lučani, Vladičin Han, Bač, Kikinda i u Pećincima.

Program je ukupno težak oko 500 miliona dinara, a u prvoj fazi se očekuje naseljavanje 400 kuća u ruralnom području po celoj Srbiji. Rok za podnošenje prijava je 1. novembar ove godine, a država će ovim novcem pokriti sve troškove kupovine, ali ne i renoviranja i uređenja.

Oni koji dobiju sredstva ne mogu da prodaju kuću u periodu od deset godina od dana zaključenja ugovora.

Na konkurs mogu da se prijave supružnici ili vanbračni partneri, samohrani roditelji, kao i mladi poljoprivrednici.

Nekoliko je uslova koje istovremeno moraju da ispune:

da podnosilac prijave nema više od 45 godina

da je državljanin Srbije

da ima prebivalište na teritoriji Republike Srbije

da nije vlasnik ili suvlasnik nepokretnosti na teritoriji Republike Srbije, izuzev poljoprivrednog zemljišta i da istu nisu otuđili ili poklonili u prethodnih 5 godina

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.