JEZIVO: Počelo SKENIRANJE LICA na aerodromima! Niko ne zna za šta KORISTE PODATKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2018, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVO: Počelo SKENIRANJE LICA na aerodromima! Niko ne zna za šta KORISTE PODATKE

Skeniraju se lica svih putnika na svim dolaznim i odlaznim letovima

Najprometnija vazdušna luka na Floridi, međunarodni aerodrom u Orlandu, postaće prvi u SAD koji će skenirati lica svih putnika na svim dolaznim i odlaznim letovima, uključujući i američke građane, saopštili su danas zvaničnici aerodroma.

Pročitajte i:

Zaštitnici prava građana su zabrinuti šta će se dešavati sa prikupljenim podacima, jer ne postoje pravila o njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rukovanju, kao i kada se dogodi da putnik greškom bude sprečen da se ukrca u avion.

Aerodromi u Atlanti, Bostonu, Čikagu, Hjustonu, Las Vegasu, Majamiju, Njujorku i Vašingtonu već skeniraju lica putnika na pojedinim odlazećim letovima, ali ne sve međunarodne putnike, kao što će to činiti aerodrom u Orlandu, preneo je AP.

Slika sa skena lica se poredi sa biometrijskom bazom sektora za unutrašnju bezbednost koja ima slike ljudi koji bi trebalo da budu na letu, da bi se verifikovao idnetitet putnika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.