Izvršna vlast sve više prihvata mišljenja Komisije za zaštitu konkurencije

Izvor: RTS, 20.Jun.2018, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izvršna vlast sve više prihvata mišljenja Komisije za zaštitu konkurencije"

U sve većem broju slučajeva organi izvršne vlasti prihvataju mišljenja Komisije za zaštitu konkurencije, što je važno u kontekstu obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve učesnike na tržištu, izjavio je predsednik Komisije Miloje Obradović na sastanku Pododbora za unutrašnje tržište i konkurenciju u Beogradu.
Kako se navodi u saopštenju Komisije za zaštitu konkurencije, Obradović je upoznao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predstavnike Evropske komisije sa svim aktivnostima u primeni Zakona o zaštiti konkurencije i stepenom usklađenosti propisa iz oblasti zaštite konkurencije sa evropskim zakonodavstvom, što je u skladu sa obavezama iz člana 73. Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.
On je podsetio da je u toku izrada nacrta novog Zakona o zaštiti konkurencije, koji bi trebalo da doprinese još efikasnijoj primeni politike zaštite konkurencije, kao i punoj usaglašenosti ovog sa ostalim propisima Republike Srbije, pre svih Zakona o opštem upravnom postupku.
Predsednik Komisije izneo je i podatke o rezultatima u primeni politike zaštite konkurencije u prethodnom periodu, uz konstataciju da "u sve većem broju slučajeva organi izvršne vlasti prihvataju mišljenja Komisije za zaštitu konkurencije, što je važno u kontekstu obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve učesnike na tržištu".
On je naglasio da se institucija na čijem je čelu, u skladu sa mogućnostima i nadležnostima, trudi da doprinese kreiranju projekata koji bi materiju prava zaštite konkurencije približili sudijama, u cilju specijalizacije za rad na predmetima iz ove oblasti, što bi uticalo i na efikasniju primenu Zakona o zaštiti konkurencije.
U tom kontekstu, naglasio je Obradović, uskoro će se, u okviru Tvining projekta EU, čiji je korisnik Komisija za zaštitu konkurencije, organizovati čitav niz radionica na kojima će predstavnici sudske vlasti biti u prilici da steknu kvalitetna znanja potrebna za još efikasniju primenu prava zaštite konkurencije u Srbiji.
"Komisija intenzivno radi na podizanju svesti o važnosti zaštite konkurencije u Srbiji, a sprovodi i praksu uključivanja svih zainteresovanih prilikom izrade nacrta propisa, sve u cilju obezbeđenja transparenosti u radu Komisije", rekao je Obradović obraćajući se sagovornicima iz Brisela.
Na sastanku Pododbora koji se redovno održava u okviru procesa pristupanja Srbije EU izneto je da naša zemlja prati dinamiku razvoja zaštite konkurencije u EU i teži da u što većoj meri uskladi svoje standarde sa standardima u EU, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obradović: Izvršna vlast sve više prihvata mišljenja KZK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018

U sve većem broju slučajeva organi izvršne vlasti prihvataju mišljenja Komisije za zaštitu konkurencije, što je važno u kontekstu obezbeđivanja ravnopravnih uslova za sve učesnike na tržištu, izjavio je danas predsednik Komisije Miloje Obradović na sastanku Pododbora za unutrašnje tržište...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.