Izređale se sve zemlje, a krug krenuo iz Srbije

Izvor: B92, 23.Feb.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Izređale se sve zemlje, a krug krenuo iz Srbije"

Beograd -- Opredeljenje Vlade Srbije da se bavi temama koje su aktuelne, kao što su digitalizacija i platforme infrastrukturnih projekata, poklapa sa opredeljenjima SAM-a.

To je izjavila predsednica SAM-a Stanka Pejanović i navela da će to doprineti pre svega boljem okruženju za investicione aktivnosti. "Imamo teme koje su potpuno podudarne i očekujemo da ćemo sigurno biti aktivniji partner Vladi", istakla je Pejanović po završetku skupštine članova SAM-a.

"Možemo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da budemo ponosni na 11. redovnu godišnju skupštinu u kontinuitetu i na 440 članova koliko ih je u ovom trenutku", rekla je Pejanovićeva.

Izrazila je zadovoljstvo što je organizacija svake godine sve vidljivija, jača i sa jasnim ciljevima da se osnažuje uloga menadžera u društvu, menadžera koji će svojom posvećenošću, edukacijom i snagom, moći da vode snažne kompanije koje će doprinositi društvu u kojem svi živimo i radimo.

Na skupštini se, kako je istakla, govorilo o radu SAM-a u prethodnoj godini kada je organizacija konsolidovana, dosta unapredjena njena platforma za rad i pokrenuti bilateralni sastanci sa sličnim organizacijama u okruženju i u regiji.

"Ono čime sam veoma zadovoljna je današnja potvrda na redovnoj godišnjoj skupštini o učlanjenju SAM-a u krovnu Evropsku organizaciju menadžera CEC. Krenućemo sa aktivnim radom u evropskoj organizaciji menadžera i naravno u regionalnim organizacijama", izjavila je Pejanović.

Ova godina je značajna za SAM i zbog toga što je domaćin velikog skupa SAMIT 100 biznis lidera, koji je sada već u drugom krugu, pošto su se "izređale sve zemlje iz okruženja u prethodnom periodu, a krug je krenuo iz Srbije".

"Sada smo u novom ciklusu i bićemo domaćini 28 i 29. juna", poručila je ona.

Izrazila je zadovoljstvo zbog odluke predsednice vlade Ane Brnabić da podrži SAMIT 100 biznis lidera, gde će jedna od glavnih agendi biti digitalizacija i digitalne platforme kao osnova za razvoj privrednog potencijala.

Srpska asocijacija menadžera broji 440 članova, profesionalnih menadžera, koji uspešno rukovode timovima u vodećim domaćim i stranim kompanijama u Srbiji koje zapošljavaju više od 90.000 ljudi i godišnje ostvaruje prihode od preko 12 milijardi evra. SAM postoji od 2006. godine i jedno je od vodećih poslovnih udruženja u pogledu razvoja menadžera, kao i stvaranja platforme za povezivanje menadžera i kompanija i ostvarivanje novih poslovnih kontakata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.