Izgubljeni Poljak u Baru potpalio vatru da bi pokazao gdje je, pa zapalio cijelo brdo

Izvor: SEEbiz.eu, 30.Avg.2017, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgubljeni Poljak u Baru potpalio vatru da bi pokazao gdje je, pa zapalio cijelo brdo

BAR - Veliki požar izbio je sinoć oko 19 sati na brdu Šušanj iznad istoimenog naselja u Baru, kojeg je prouzrokovao turista iz Poljske, koji se izgubio.

"Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", kazali su iz Vatrogasne brigare grada Bara.

Požar, koji je zahvatio veliku površinu, je formirao plameni trougao na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << brdu i jasno je vidljiv iz praktično svih djelova Bara.

Vatra se od vrha brda spustila ka naseljima Karadanovići i Talići.

Načelnik Barske službe zaštite Velizar Čađenović rekao je za Vijesti.me da je plamen buknuo pod nevjerovatnim okolnostima.

"Obaviješten sam da je jedan planinar iz Poljske koji se izgubio u brdu, u namjeri da signalizira na kom se mjestu nalazi, zapalio vatru koja se zbog vjetra i suhe vegetacije odmah proširila na veliki dio brda. Situacija je izuzetno ozbiljna, jer u ovom trenutku zavisno od vjetra, može doći ne samo do ugrožavanja gornjih kota Šušanja, već sa jedne strane brda i Sutomora, a sa druge strane Zubaca", rekao je Čađenović.

On je dodao da će tražiti hitno uključivanje hrvatskih kanadera u gašenje požara od ranih jutarnjih sati kao i raspoloživih aviona crnogorskog MUP-a.

"Odmah smo počeli da pravimo planove akcije za sutra, od rane zore. U ovom trenutku je vatra još daleko od puta, međutim, zbog mogućeg razvoja situacije moramo biti maksimalno na oprezu", kazao je Čađenović.

Izgubljeni Poljak još uvijek nije pronađen.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U BARU: Odbranjene kuće (VIDEO)

Izvor: Mondo, 30.Avg.2017

Požar koji je sinoć buknuo na brdu iznad naselja Šušanj u Baru pretio je stotinama kuća. Vatrena stihija zaustavljena na poslednjoj liniji odbrane...Vatrogasci iz desetak gradova Crne Gore bili su angažovani na gašenju velikih požara u barskoj opštini. Večeras je situacija pod kontrolom...U...

Nastavak na Mondo...

Veliki požar izbio duž crnogorske obale

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2017

Veliki prostor na crnogorskoj obali od Bara pa sve do Petrovca zahvatio je požar, a naročito kritično bilo je u barskom naselju Šušanj i letovalištu Čanj...Vatrogasne ekipe iz skoro svih crnogorskih gradova, te pripadnici vojske, policije i građani, uz delovanje kanadera, od ranih jutarnjih sati...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.