Izgradnja diplomatsko-konzularnog predstavništva u Kanberi

Izvor: N1 televizija, 17.Maj.2018, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgradnja diplomatsko-konzularnog predstavništva u Kanberi

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije raspisalo je arhitektonsko-urbanistički konkurs za izbor idejnog rešenja za izgradnju kompleksa diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije u Kanberi.

Ovo je prvi put nakon dugog vremena, navedeno je, da se planira izgradnja jednog ovakvog objekta.

Kompleks Ambasade Srbije u Australiji nalaziće se u ulici Bil Krezent broj 6, u četvrti gde je smeštena i zvanična rezidencija australijskog premijera, te veliki broj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << diplomatskih predstavništava.

Kako bi se izabrali što kvalitetniji predlozi za budući izgled objekta, Ministarstvo je raspisalo arhitektonsko-urbanistički konkurs za izbor idejnog rešenja, koje će predstavljati i osnov za detaljnu razradu projektne dokumentacije i izgradnju kompleksa.

Parcela na kojoj je planirana izgradnja novog diplomatsko-konzularnog predstavništva ambasade Srbije površine je 5.549 m2. Arhitektonsko-urbanističko rešenje, precizira se u konkursu, obuhvata objekat ambasade sa konzularnim odeljenjem neto površine 600 m2, tri stambene jedinice za službenike i rezidenciju ambasadora, uključujući i predlog parternog uređenja parcele sa sadržajnim i pejzažnim uređenjem slobodnih i zelenih površina kao i predlog rešenja za ogradu kompleksa i spoljno osvetljenje.

Rok za predaju radova na konkursu je 17. jul, a rezultati će biti objavljeni 25. jula.

Nagradni fond iznosi 1,5 miliona dinara, tako da će prvonagrađeno rešenje dobiti 700.000 dinara, drugo 500.000, a treće 300.000 dinara.

Za više informacija posetite portal eKapija.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.