Izazov za kreatore IoT rešenja, konkurs do 30. septembra

Izvor: B92, 01.Sep.2018, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izazov za kreatore IoT rešenja, konkurs do 30. septembra

Na konkurs „Vip IoT Challenge“ mogu se prijaviti timovi koji će imati priliku da osmisle i realizuju inovativna Internet of Things (IoT) rešenja.

Kako se navodi u pozivu na konkurs, učesnici će uz pomoć Narrowband tehnologije tražiti IoT rešenja koja mogu doprineti rešavanju nekih od ključnih problema u svakodnevnom životu u Srbiji kroz digitalizaciju u domenima saobraćaja, poljoprivrede, zaštite životne sredine i nosivih uređaja.

Vip IoT Challenge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji organizuju kompanija Vip mobile i centar za tehnološko preduzetništvo ICT Hub, uz podršku Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, fondacije Fridrih Nauman i kompanija Nokia i MikroElektronika, za cilj ima okupljanje timova koji će raditi na razvoju tzv. Narrowband-IoT rešenja uz stručnu podršku u vidu mentorstva, opreme i pristup laboratorijama, kao i prvom Living Labu u Srbiji, otvorenoj laboratoriji za testiranje IoT rešenja u realnim uslovima, navodi se u saopštenju.

Odabranim timovima je obezbeđeno tri meseca obuke i testiranja u opremljenim laboratorijama za razvoj, od kojih je jedna Living Lab gde će rešenja testirati u realnim uslovima, a svaki tim dobiće i svu neophodnu opremu za razvoj svojih rešenja. Za najbolja tri tima obezbeđen je ukupan nagradni fond od 10.000 evra, dok prvoplasirani tim očekuje i putovanje u Finsku.

Prijave timova traju do 30. septembra, a više informacija o uslovima učešća možete naći na digitalizujdrustvo.rs.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.