Iz pilane u proizvodni pogon: Parket iz Srbije umesto Italije

Izvor: B92, 06.Okt.2018, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz pilane u proizvodni pogon: Parket iz Srbije umesto Italije

Sremska Mitrovica -- U Sremskoj Mitrovici je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića otvoreno novo postrojenje fabrike "Labor Srb''.

"Labor Srb", srpska firma sa italijanskim učešćem, transformiše se iz pilane hrastovih trupaca u proizvodni pogon gotovih drvenih proizvoda. Širi se i spremna je da postane polazna tačka za tržište gotovih drvenih podova na Zapadnom Balkanu.

Osnovana je 2015. godine na osnovu 30-ogodišnjeg iskustva u sektoru obrade drveta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i proizvodnje parketa Patricija Dei Tosa, osnvača "Istlasa" i "Labora Legnoa" - italijanskih firmi sa zvaničnim sedištem u Kordinjanu, regija Veneto, sa ukupno 70 zaposlenih i godišnjim prometom od 40 miliona evra.

"Labor Srb" je razvila svoju delatnost na površrini 24.000 kvadratnih metara za prvu obradu trupaca hrasta, koji dolaze iz lokalnih šuma, a poseduju FSC sertifikat, i koji su do danas transportovani kao drvna građa u italijanske firme za proizvodnju drvenih podova, sa potpison "Itlas" i "Labor Lengo".

Sada će "Labor Srb" proizvoditi dierektno gotov proizvod, a sirovina visokog kvaliteta i italijanski dizajn udružiće se u proizvodnji prestižnog parketa koji je namenjen izvozu u ceo svet.

"Labor srb" se danas prostire na ukupnoj površini od 56.000 kvadratnih metara, ima 43 zaposlenih, a u 2015. godine ih je bilo četvroro.

Sastav firme će, kako najavljuju iz kompanije, do kraja godine da se uveća za još 20 zaposlenih.

Otvaranju, između ostalih, prisustvuju ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.