Italijani dobijaju bonus 500 EVRA ZA ODMOR U SVOJOJ ZEMLJI: Letovanje može da poskupi 20 odsto

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2020, 11:50

Italijani dobijaju bonus 500 EVRA ZA ODMOR U SVOJOJ ZEMLJI: Letovanje može da poskupi 20 odsto

Rezultati istraživanja javnog mnjenja pokazuju da više od 50 odsto stanovnika Italije ne planira letovanje, a od ukupnog broja onih koji će putovati njih 90,2 odsto učiniće to unutar granica svoje države.

U Italiji bi u avgustu, zbog pravila o ograničenom broju ljudi na plažama, u restoranima i drugim javnim mestima, troškovi za desetodnevno letovanje mogli da budu povećani za 18 do 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, ocenilo je udruženje za zaštitu potrošača Codacons.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Procenjuje se da će poštovanje propisa uvedenih u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19, koji je teško pogodio Italiju, dovesti do povećanja cena.

Vlada Italije pozvala je građane da ovo leto provedu u svojoj zemlji odredivši, u okviru paketa mera za ublažavanje posledica epidemije kovida-19, bonus od 500 evra za porodice koji bi im olakšao troškove.

Codacons je međutim ocenio da će suncobrani, ležaljke, parking, hrana, piće i ostale usluge koje se nude na kupalištima Italijane koštati ove godine više nego ranijih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.