Istraživanje MMF: Zbog trgovinskog rata obe države na velikom gubitku

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje MMF: Zbog trgovinskog rata obe države na velikom gubitku

Njujork -- Potrošači u SAD i u Kini "nedvosmisleno su gubitnici" trgovinskog rata, rezultat je istraživanja Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje prikazuje štetu.

Američki uvoznici skoro u potpunosti snose troškove američkih tarifa na kineske proizvode. Oni ih potom prebacuju na potrošače kroz povećanje cena pojedinih proizvoda, piše Saut Čajna morning post.

Osim štete za potrošače, rat nanosi štetu i ekonomskom rastu.

"Iako je uticaj na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << globalni rast u ovom trenutku relativno skroman, najnovija eskalacija bi mogla značajno da utiče na pogoršanje poslovne klime i raspoloženja na finansijskim tržištima, da poremeti globalne lance snabdevanja i ugrozi predviđeni oporavak globalnog rasta u 2019. godini", piše u izveštaju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.