Isti proizvod - u Hrvatskoj traje 3 meseca, ovde neograničeno VIDEO

Izvor: B92, 07.Okt.2018, 10:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Isti proizvod - u Hrvatskoj traje 3 meseca, ovde neograničeno" VIDEO

Deklarisanje proizvoda u Srbiji je problematično iz više razloga i stalno s evrtimo u krug jer nema adekvatnog kažnjavanja, kaže Goran Papović iz NOPS-a.

"Ništa Zapad nije pametniji od nas, samo su uveli ozbiljne kriterijume u kažnjavanju, četiri godine tražimo uvođenje prekršajnih naloga i ppovlačenje robe sa rafova istog momenta", kazao je Papović u Jutru Prve TV.

Papović kaže da su za pravilno deklarisanje robe pre svega odgovorni proizvođači, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tu odgovornost imaju i trgovci.

"Dobiju prekršajni nalog, roba i dalje stoji na rafovima, otići ću na sud, za dve godine zastareva, pojeo vuk magarca", kaže Papović i istakao da ukoliko je inspektor ustanovio propust na deklaraciji, trebalo bi istog trenutka da se povlači i da postoji velika kazna.

Papović ističe i da četiri godine traže formiranje Generalnog inspektorata jer se nadložnisti inspekcija prepliću.

"Imate domaćeg proizvođača iz Srbije koji je u Hrvatsku izvezao marmeladu. Na deklaraciji za Hrvatsku piše da proizvod nakon otvaranja treba držati na hladnom i da je rok trajanja tri meseca. Na našoj deklaraciji piše da je rok upotrebe neograničen. Isti proizvod", kaže Papović.

Opširnije o ovoj temi u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.