Isplaćen novac za 7.000 prevarenih turista, tu su i novine VIDEO

Izvor: B92, 13.Okt.2018, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isplaćen novac za 7.000 prevarenih turista, tu su i novine VIDEO

Pravda je spora, ali dostižna barem za one turiste koji su prevareni od strane agencija koje su članice JUTE.

Ubuduće će se putnicima garantovati 100 odsto povraćaj novca.

Turističke agencije će svakom putniku morati da daju garanciju putovanja sa uputstvima kako da je aktiviraju. U suprotnom, agencija će biti kažnjena sa pola miliona dinara. Ovim dokumentom se, pored vraćanja novca u roku od 15 dana, putnicima obezbeđuju i troškovi nužnog smeštaja, ishrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i povratka, kao i sva nastala nužna potraživanja.

Aleksandar Seničić, direktor Jute rekao je, gostujući u Vestima Prve da je završena isplata za sve putnike agencije SAB, i agencije Džez, ukupno negde oko 7.000 ljudi je obeštećeno.

"Govorimo samo o agencijama koe su bile članice", rekao je on.

A koja je razlika između isplate od 70 i 100 odsto, pod kojim uslovima se taj iznos isplaćuje i koji su dalji koraci, pogledajte u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.