Iran: Dogovor Putina i šeika o nafti - dobar vic

Izvor: B92, 23.Feb.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Dogovor Putina i šeika o nafti - dobar vic

Iranski ministar za naftu Bidžan Zanganeh okarakterisao je sporazum o zamrzavanju proizvodnje nafte između Saudijske Arabije i Rusije kao "dobar vic".

"Pojedine susedne države su povećale proizvodnju proteklih godina na deset miliona barela dnevno i izvoze tu količinu, a zatim kažu 'hajde svi da zamrznemo proizvodnju nafte'", rekao je Zanganeh, a prenosi agencija Frans pres.

"Oni zamrzavaju proizvodnju na deset miliona barela dnevno, a mi na milion barela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dnevno. To je stvarno dobar vic", dodao je on.

U nastojanju da stabilizuju prezasićeno tržište nafte, Rusija i članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK), poput Saudijske Arabije, Venecuele i Katara, objavile su prošle nedelje da su postigle preliminarni dogovor o zamrzavanju proizvodnje na nivou iz januara, pod uslovom da ih u tome slede i drugi proizvođači.

Ovakva vest je donela nadu da će doći do stabilizacije tržišta, nakon što se cena nafte prošle nedelje približila 13-godišnjem minimumu zbog prezasićenosti tržišta, navodi Frans pres.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iran: Sporazum o zamrzavanju proizvodnje nafte - dobar vic

Izvor: Blic, 24.Feb.2016, 01:49

Iranski ministar za naftu Bidžan Zanganeh okarakterisao je danas sporazum o zamrzavanju proizvodnje nafte izme]u Saudijske Arabije i Rusije kao "dobar vic", prenosi iranska novinska agencija ISNA..."Pojedine susedne države su povećale proizvodnju proteklih godina na deset miliona barela dnevno i izvoze...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.