Investitori digli ruke: Propala treća prodaja nekadašnjeg srpskog giganta

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitori digli ruke: Propala treća prodaja nekadašnjeg srpskog giganta

Smederevska Palanka -- Fabrika šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke u stečaju ni iz trećeg pokušaja nije dobila novog vlasnika.

Niko od zainteresovanih kupaca nije dostavio ponudu na oglas za prodaju neposrednom pogodbom.

Uprkos najavama da je za palanačku fabriku šinskih vozila interesovanje pokazalo nekoliko domaćih, ali i kompanija iz Kine, Bugarske i Australije, zvaničnih ponuda nema. Posle dva neuspela pokušaja licitacije, imovina "Goše" ponuđena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je na prodaju direktnom pogodbom, ali do 19. jula, kada je istekao rok, nije bilo zainteresovanih.

"Jedan mogući kupac otkupio je prodajnu dokumentaciju, ali u ovom roku niko nije uplatio depozit od 60 miliona dinara, pa je Komisija donela odluku da prodaju proglasi neuspešnom" - za "Novosti" kaže stečajni upravnik "Goše" Aca Mitić.

Stečajni upravnik navodi da je, nadalje, sve u rukama Odbora poverilaca.

"S obzirom na to da iz tri puta nismo uspeli da nađemo kupca, novi oglas za prodaju na ovaj način nema svrhe raspisivati. Kupca ćemo pokušati da pronađemo direktno, a o tome će odlučivati Odbor poverilaca" kaže Mitić.

Procenjena vrednost "Goše" iznosi 515.727.000 dinara. Najvažniju imovinu čine građevinski objekti, oprema, zalihe, udeli, akcije, licence i patenti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niko neće Gošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 03:02

Fabrika šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke u stečaju ni iz trećeg pokušaja nije dobila novog vlasnika, jer niko od zainteresovanih kupaca nije dostavio ponudu na oglas za prodaju neposrednom pogodbom, javljaju "Večernje novosti"...Uprkos najavama da je za palanačku fabriku šinskih vozila...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.