Investitor Beograda na vodi zida kompleks vredan 11 miljardi dolara

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investitor "Beograda na vodi" zida kompleks vredan 11 miljardi dolara

Dubai -- Kompanija Emar Propertiz iz Dubaija potpisala je ugovor o učešću u projektu vrednom 11 milijardi dolara.

Firma koju je osnovao i vodi Mohamed Alabar, vlasnik preduzeća Igl Hils koje gradi "Beograd na vodi", realizovaće projekat na mestu novog mega aerodroma u Pekingu.

Kako javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata, WAM, Emar Propertiz je potpisao ugovor sa pekinškim medjunarodnim aerodromom "Dasing", a projekat, čija će realizacija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trajati deset godina, podrazumevaće izradnju stambenih jedinica i zabavnih sadržaja, prenosi agencija Rojters.

Medjunarodni aerodrom "Dasing" bi trebalo da bude otvoren u septembru, a predvidjeno je da njegov kapacitet bude 72 miliona putnika godišnje do 2025. godine.

Ugovor je potpisan tokom državne posete prestolonaslednika UAE, šeika Muhameda Bin Zajeda Al Nahjana Kini.

Alabar je boravio pre desetak dana u Beogradu, gde je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim o napretku projekta "Beograd na vodi", i tom prilikom je obećao bržu realizaciju svih faza ove investicije, kako bi projektat bio završen što pre.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Investitor “Beograda na vodi” zida kompleks vrijedan 11 milijardi dolara

Izvor: Capital.ba, 23.Jul.2019, 08:15

DUBAI, Kompanija Emar Propertiz iz Dubaija potpisala je ugovor o učešću u projektu vrijednom 11 milijardi dolara. Firma koju je osnovao i vodi Mohamed Alabar, vlasnik preduzeća Igl Hils koje gradi “Beograd na vodi”, realizovaće projekat na mjestu novog mega aerodroma u Pekingu. Kako javlja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.