Investicija od 16 milijardi dolara: Emirejts erlajn naručio 50 novih aviona

Izvor: B92, 18.Nov.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Investicija od 16 milijardi dolara: Emirejts erlajn naručio 50 novih aviona

Dubai -- Avio-kompanija Emirejts erlajn objavila je danas da su naručili 50 aviona "erbas A350", ukupne vrednosti 16 milijardi dolara.

Narudžbinu su na događaju "Dubai eršou 2019" potpisali šeik Ahmed bin Sajed al Maktum i Gijom Fori, izvršni direktor kompanije Erbas.

Iz kompanije kažu i da su još u pregovorima s Boingom o narudžbini 40 modela "boing 787 drimlajner".

"Sa zadovoljstvom naručujemo 50 modela A350, koji imaju motore rols-rojs trent XWB", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je šeik, napomenuvši kako je strategija Emirejtsa da ulaže u moderne i efikasne letelice.

"Ovo odražava našu veru u budućnost avio-industrije Ujedninjenih Arapskih Emirata. Takođe, to je i potvrda strategije Dubaija da se putem moderne avijacije poveže sa svim svetskim gradovima, društvima i ekonomijama", dodao je Bin Sajed al Maktum.

Kako kažu iz Erbasa, najnovije tehnologije omogućavaju 25 odsto manje troškove rada, ali i 25 procenata manje emisije gasa i CO2 u odnosu na ranije letelice.

"Čast nam je što Emirejts ovim dovodi naše partnerstvo na viši nivo. Novi avioni A350 će im doneti mnogo ekonomskih, ali i prednosti po životnu okolinu", izjavio je Gijom Fori, izvršni direktor Erbasa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Emirejts naručio 50 "Erbasovih" aviona

Izvor: Blic, 18.Nov.2019

Avio-kompanija "Emirejts" je naručila 50 Erbasovih aviona tipa "A350" po kataloškoj ceni od 16 milijardi dolara.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.