Integral inženjering dao najnižu ponudu za gradnju pristupne ceste Pelješkom mostu

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2018, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Integral inženjering dao najnižu ponudu za gradnju pristupne ceste Pelješkom mostu

ZAGREB - Integral inženjering iz Laktaša ponudio je najnižu cijenu na natječaju za gradnju pristupnih cesta Pelješkom mostu, odnosno dionice Duboka – Šparagovići (Zaradeže).

Na natječaj je, prema pisanju Večernjeg lista, stiglo sedam ponuda. Procijenjena vrijednost radova je 482 miliona kuna bez PDV-a, a dvije pristigle ponude su više od tog iznosa. Integral inženjering, koji je nedavno u Hrvatskoj dobio posao podizvođača radova na gradnji pruge Dugo Selo – Križevci, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << ponudio je 321 milion kuna. Tvrtka China Road and Bridge Corporation, koja je dio kineskog konzorcija koji je dobio posao gradnje Pelješkog mosta, dala je uvjerljivo najskuplju ponudu – 647 miliona kuna.

Kinezi su, inače, na natječaju za gradnju Pelješkog mosta bili uvjerljivo najjeftiniji s ponudom od 2,08 milijardi kuna, što je bilo za 500 odnosno 600 miliona kuna niže od iznosa koji su za taj posao dali konkurenti Strabag i konzorcij Astaldi-Ictas.

Strabag se pak nakon što je izgubio na natječaju za gradnju mosta, javio i na natječaj za pristupne ceste, i to s iznosom od 478 miliona kuna. Pristupne ceste Pelješkom mostu žele graditi i grčke tvrtke Aktor i J&P Avax, francuski Colas te hrvatski GP Krk udružen sa sarajevskim Euro-Asfaltom. Dionica Duboka – Šparagovići (Zaradeže) duga je 12,4 kilometra. Natječaj za njenu gradnju objavljen je početkom marta, ali je ubrzo zaustavljen na mjesec dana zbog žalbe na natječajnu dokumentaciju koju je bila podnijela austrijska tvrtka Swietelsky. DKOM je tu žalbu odbio, a Swietelsky na kraju nije dao ponudu za taj posao.

Hrvatske ceste planiraju ove godine raspisati natječaje i za gradnju stonske obilaznice koja je dio pristupnih cesta Pelješkom mostu, a ukupne je dužine 18 kilometara. Pristupne ceste su projektirane kao državna cesta prve kategorije s tehničkim elementima za brzinu od 90 kilometara na sat.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.