Inovacija: Auto-putevi preko bežične mreže u komunikaciji sa vozačima

Izvor: B92, 11.Sep.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inovacija: Auto-putevi preko bežične mreže u komunikaciji sa vozačima

Beč -- Auto-putevi i brzi putevi kroz Austriju će do 2023. biti opremljeni specijalnom bežičnom mrežom za komunikaciju sa vozačima.

Infrastruktura i moderna vozila ubuduće će brzo i bezbedno komunicirati, saopštio je Asfinag, kompanija koja se bavi izgradnjom i održavanjem putne infrastrukture Austrije.

Pripreme za modernizaciju puteva, kako je najavljeno, počeće od početka iduće godine.

Sistem koji će biti uspostavljen se zove "C-ITS" (Kooperativ >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Intelidžent Transport Sistems)

Do 500 WLAN boksova biće instalirano širom zemlje, ukazuje Asfinag. Nova tehnologija biće korisna za vozače, pre svega, za bezbednost saobraćaja, jer će imati pravovremene informacije o zatvorenim trakama, radovima na putu, ograničenjima brzine, udesima, kvarovima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.