Indija: Zabranjena proizvodnja i uvoz elektronskih cigareta

Izvor: Capital.ba, 18.Sep.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija: Zabranjena proizvodnja i uvoz elektronskih cigareta

NJU DELHI – Vlada Indije odlučila je da zabrani proizvodnju i uvoz elektronskih cigareta, što je potez iz sfere javnog zdravlja koji onemogućava planove o širenju duvanskih kompanija poput “Jul labs” i “Filip Moris”. Ministar finansija Nirmala Sitaraman rekao je na konferenciji za novinare da Vlada vjeruje da će usvajanjem ove mjere doprinijeti kontroli duvana u ovoj zemlji. Sitaraman je rekao da su elektronske cigarete sve veći zdravstveni rizik jer postaju stvar stila, a ne sredstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za prestanak upotrebe duvana. Više od 900.000 ljudi umre svake godine u ovoj zemlji usljed bolesti povezanih sa duvanom. Indija ima 106 miliona odraslih pušača, po čemu je druga u svijetu, iza Kine. To je čini veoma unosnim tržištem za kompanije koje se bave proizvodnjom cigareta. Zabrana će biti uvedena u formi izvršnog naređenja, koje se izdaje kao hitna mjera u vrijeme kada parlament nije u zasjedanju. Mjera može biti ukinuta ako ne dobije podršku parlamenta kada poslanici nastave rad u novembru. Srna Чланак Indija: Zabranjena proizvodnja i uvoz elektronskih cigareta се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Indija zabranila električne cigarete

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Sep.2019

Indija je u srijedu zabranila proizvodnju, uvoz i prodaju električnih cigareta, javlja Reuters. Za one koji budu kršili zabranu predviđene su zatvorske kazne do tri godine Indijsko ministarstvo zdravstva koje je predložilo zabranu, saopćilo je da je potrebno osigurati da elektronske cigarete ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.