Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji: Slike, luksuzni satovi, automobili...

Izvor: B92, 21.Jan.2020, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imovina uhapšenog dijamantskog magnata na aukciji: Slike, luksuzni satovi, automobili...

Mumbaj -- Imovina indijskog dijamantskog magnata Nirava Modija biće prodata na aukciji u naredna dva meseca, saopštila je aukcijska kuća Safronart iz Mumbaja.

Njegova imovina zaplenjena je kada je uhapšen u Britaniji prošle godine zbog optužbi za prevaru.

Aukcija, koja se sprovodi na osnovu sudskog naloga, deo je napora vlade premijera Narendre Modija za prodaju imovine konfiskovane u krivičnim predmetima radi podmirivanje dugova bankama, preneo je Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Modijeve dijamante nosile su holivudske zvezde, poput Kejt Vinslet i Dakote Džonson.

Modi je uhapšen zbog sumnje da je umešan u prevaru od dve milijarde dolara u indijskoj državnoj banci Pandžab, što on negira, a protivi se i ekstradiciji iz Britanije u Indiju.

Najveću pažnju na aukciji privlači slika "Dečak sa limunom" Amrite Šer-Gil, koja se procenjuje na 1,69 do 2,53 miliona dolara, a tu je i ulje na platnu najpoznatijeg indijskog slikara M. F. Husaina slične vrednosti i delo moderniste V. S. Gaitonde.

Na aukciji će se naći i luksuzni ručni satovi, luksuzne torbe i dva automobila, porše panamera i rols-rojs goust, navodi se u saopštenju Safronarta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.