Ikarbus izuzetna kompanija, napraviće 3 inovativna prototipa

Izvor: B92, 10.Dec.2018, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ikarbus izuzetna kompanija, napraviće 3 inovativna prototipa"

Kineska kompanija Landžu Guangdong nju enerdži automobile (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa Ikarbusom.

I to na projektovanju i izradi autobusa, rekao je predstavnik kompanije Gao Čao.

"Ikarbus je izuzetna kompanija u Evropi, koja će moći 2019. da napravi tri protiotipa inovativnih vozila", rekao je Gao na međunarodnoj konferenciji Beogradski strateški dijalog, pod nazivom "Inicijativa pojas i put na Balkanu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je kazao da će Kina 2019. uložiti puno sredstava iz budžeta za razvoj autonomnih vozila, kao i da u toj zemlji već uveliko radi na projektima za električna vozilia.

"Što se tiče Srbije, imamo veoma dobar utisak. Vaša zemlja ima bogate resurse. Takođe, to je bezbedna i stabilna zemlja na Balkanu, koja ima dobru geografsku poziciju. To su ključni razlozi zašto investiramo u Srbiji."

Gao kaže da je ta kompanija došla u Srbiju zato što smatra da su srpskom tržištu potrebna električna vozila.

"Postoji veliki potencijal za razvoj industrije u vašoj zemlji i mislim da je to ključ za razvoj Srbije. Hvala Vladi Srbije na podršci koju smo dobili", dodao je Gao.

Sa tom velikom kineskom kompanijom je u Vladi Srbije ove godine potpisan Memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede.

Cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA radi poromovisanja, razvijanja i modernizacije automobilske industrije i proizvodnje autobusa i električnih autobusa u Srbiji.

Takođe, cilj memoranduma je rekonstrukcija firme Ikarbus i strateško partnerstvo sa LGNEA.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kineski Lanzhou: Želimo da sa Ikarbusom pravimo autobuse

Izvor: Blic, 10.Dec.2018

Kineska kompanija Lanzhou Guangdong New Energy Automobile (LGNEA), koja se bavi priozvodnjom električnih i inovativnih vozila, želi da sarađuje sa Ikarbusom na projektovanju i izradi autobusa, rekao je danas predstavnik kompanije Gao Čao.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.