IT SEKTOR VIŠE NIJE NA PRVOJ POZICIJI: Koja radna mesta su bila najtraženija u toku ove nedelje?

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 18:49

IT SEKTOR VIŠE NIJE NA PRVOJ POZICIJI: Koja radna mesta su bila najtraženija u toku ove nedelje?

Ove nedelje najviše se traže radnici iz oblasti trgovine, IT industrije i mašinstva.

Tako je, kada je reč o trgovini, otvoreno 428 radnih mesta, dok se u IT sektoru traži 349 profesionalaca.

U oblasti trgovine, posebno je interesantan oglas za merčendajzera, koju je otvorila kompanija Carlsberg. Za ovaj posao je nepohodan IV stepen stručne spreme i sopstveni automobil.

U opisu posla piše da merčendajzeri obezbeđuju dodatnu kontrolu plasmana proizvoda >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i dobru izloženost robe i prate prodaju, ukazujući na nedostatke i potencijale u prodaji.

Iako bi mnogi mislili da se najviše ljudi zapošljava u IT sektoru, to ipak nije slučaj. Sasvim logično, pošto se često dešava da naše radnike zapošljavaju strane kompanije, većina oglasa za posao programera je na engleskom jeziku. Tako da, samim tim, ukoliko niste vešti u poznavanju ovog stranog jezika, ovaj posao svakako nije za vas.

Ove sedmice se traži 283 radnika iz oblasti mašinstva. Tako su otvorene pozicije u Subotici, Nišu, Zaječaru, okolini Beograda i drugim mestima.

Više pozicija otvorila je kompanija Robert Bosch, koja zapošljava oko 400.000 saradnika širom sveta. Sada u Srbiji ovo preduzeće traži 15 radnika različitih profila, u Beogradu i Šimanovcima, od kontrolora kvaliteta proizvoda, preko praktikanata, do senior programera.

Sektoru elektrotehnike potrebno je 277 novih radnika. Traže se operateri u proizvodnji, tehničari održavanja, inženjeri elektrotehnike i drugo.

U oblasti ekonomije trenutno je aktivno 170 oglasa, tako da se u tom sektoru traže knjigovođe, računovođe, poslovni sekretari i slično.

Za ostale tipove zaposlenja postoji manji izbor. Ali to ne znači da nećete naći odgovarajući posao.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.