IMAĆEMO PLATE 900 EVRA DO 2025. godine: Vučić najavio ekonomski prosperitet Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 23:22

"IMAĆEMO PLATE 900 EVRA DO 2025. godine": Vučić najavio ekonomski prosperitet Srbije

Vučić ističe da mu nisu verovali ni kada je rekao da će prosečna plata u Srbiji dostići 500 evra i da su zato morali da mu se izvinjavaju zvog toga.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Crna Gora ranije imala za 160 evra veću prosečnu platu nego u Srbiji, ali da je obećao da ćemo ih stići i da smo ih i stigli.

- Tako isto kažem da ćemo imati i platu od 900 evra do kraja 2025. godine - istakao je Vučić.

Dodaje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << plata biti u to vreme možda 880 evra ili 920 evra, ali će svakako biti oko 900 evra i da to kaže zato što je to preračunao sto puta pre nego što je to izneo u javnost.

Vučić, takođe, ističe da mu nisu verovali ni kada je rekao da će prosečna plata u Srbiji dostići 500 evra i da su zato morali da mu se izvinjavaju zvog toga.

Upitan na osnovu čega zasniva optimizam da ćemo jedini u Evropi možda biti u plusu po privrednom rastu ove godine, Vučić je rekao:

- Na osnovu uvećanih javnih investicija, to jest investicija države Srbije. Imaćemo svakako problem ove godine ,ali bićemo najbolji, u to nema sumnje, po pitanju direktnih stranih investicija, mada značajno manje nego prosle godine.

Vučić kaže da ćemo imati problema sa izvozom zbog ova četiri meseca i da Nemci imaju problem sa automobilskom industrijom pošto naše kompanije dobrim delom za nju prave delove.

Nemiri su i sve se ljulja u Folksvagenu, napomenuo je Vučić i dodao da je važno da se oporavi nemačka autoindustrija.

Predsednik kaže da ne možemo da računamo na veće investicije i izvoz nego prošle godine, ali da možemo na veću potrošnu i da je zato država dala po 100 evra građanima i uvećala plate i penzije, kao i da očekuje značajno uvećanje drzavnih investicija u puteve i pruge.

- Takođe, želimo da pomognemo privatnom sektoru kroz garantne šeme sa komercijalnim bankama. Fond za razvoj je već doneo odluke za 45 miliona koje treba da da za uvećanje likvidnosti i solventnosti naših preduzeća. Imaćemo još akcije sa sa korporativnim obaveznicima da bismo osnažili i deo naših preduzeća poput Puteva Srbije ili EPS-a, ali i druge privatne kompanije koje žele da podstiču izvoz i ulažu u regionu - rekao je Vučić.

Vučić je dodao da su ti mehanizmu već napravljeni i da je prve odluke NBS donela prehtodnih dana.

Upitan da li će biti rebalansa budžeta, Vučić je rekao je bi to mogao samo da bude pozitivan rebalanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.