I u vreme pandemije rast, Nemačka je prva po tom pitanju

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 10:08

"I u vreme pandemije rast, Nemačka je prva po tom pitanju"

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se sastao sa nemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom.

"Čak i u vreme pandemije imali smo rast trgovinske razmene sa Nemačkom", rekao je Vučić nakon sastanka.

"Od trenutka kada sam postao predsednik Vlade imali smo međusobnu trgovinsku razmenu oko 2,8 milijardi danas je to 5,4 milijarde evra. Nemačka je prva zemlja po tom pitanju", rekao je Vučić.

"Mi smo radili svoj posao, ali je to pre >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svega zahvaljujući našim nemačkim partnerima, njihovim ulaganjima i investicijama", kazao je Vučić.

"Zahvaljujući našim partnerima iz Nemačke, za pet godina od 17.000 broj zaposlenih u nemačkim firmama u Srbiji povećao se na više od 70.000“, rekao je Vučić.

"Bez obzira na to da li su to velike kompanije ili male, one menjaju i svest naših ljudi, postajemo vredniji, odgovorniji, marljiviji, efikasniji“, dodao je.

Za nas ne postoji ni veći ni značajniji partner na nivou Evropske unije, a sa Evropskom unijom imamo 66 odsto ukupne trgovinske razmene, rekao je Vučić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.