I u najgorim vremenskim uslovima radnici elektrana rekordno su rešili svaki problem

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"I u najgorim vremenskim uslovima radnici elektrana rekordno su rešili svaki problem"

Moći ćemo da se grejemo jeftinije i zdravije kada se realizuje kapitalni energetski infrastrukturni projekat toplodalekovoda od TENT-a do toplane Novi Beograd.

To je izjavio direktor Beogradskih elektrana Rade Basta u intervjuu za Večenje Novosti.

"Reč je o jednom od najznačajnijh nacionalnih energetskih projekata koji će povezivati proizvodne kapacitete Elektroprivrede Srbije i Beogradskih elektrana.

Stratešku važnost ovog, jednog on najznačajnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << energetskih projekata prepoznali su vlada, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i gradski čelnici i proglašen je projektom od nacionalnog interesa.

"A kako i ne bi kada će njegovom realizacijom nastati značajne uštede za građane, državu i grad Beograd", rekao je Basta za Novosti.

Prema njegovim rečima, Beogradske elektrane mogu da uštede i do 30 odsto, a još je važnije da će se trošiti i manje energenata, pa samim tim će se smanjiti i emisija štetnih materija.

Objašnjava da će za realizaciju projekta biti potrebno oko sedam godina.

"Ovaj projekat će značajno doprineti rastu naše ekonomije i rastu BDP-a i, podvlačim, doneti ogromne uštede", rekao je Basta.

Upitan o svojim rezultatima u proteklih godinu dana, koliko se nalazi na čelu Beogradskih elektrana, Basta kaže da su za sve uspehe zaslužni zaposleni u preduzeću.

"I u najgorim vremenskim uslovima spremni su da izađu na teren i da u rekordnom vremenu reše bilo koji problem, kako bi naši građani što kraće bili bez grejanja u najhladnijim mesecima. Tek onda ide rukovodeći tim, pa moja uloga, da svakom zaposlenom omogućim odgovarajuće uslove da maksimalno doprinese uspehu", rekao je Basta.

Na mreži Beogradskih elektrana je oko 311.000 stanova, 9.000 poslovnih objekata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.