I oni. Oglasio se direktor: Smanjiću sebi platu 98 odsto

Izvor: B92, 08.Feb.2023, 09:32

I oni. Oglasio se direktor: "Smanjiću sebi platu 98 odsto"

Kompanija Zum (Zoom) otpustiće 1.300 ljudi, odnosno oko 15 odsto radne snage u celom svetu, jer se usluga video-sastanaka prilagođava sporijem rastu.

Blumberg prenosi reči glavnog izvršnog direktora te kompanije Erika Juana, koji je naveo da će kompanija otpustiti oko 1.300 ljudi u okviru restrukturiranja.

Juan je na svom blogu napisao da ''sebe smatra odgovornim'' za probleme kompanije i rekao da će smanjiti sebi platu i odreći se bonusa.

''Naša putanja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zauvek promenjena tokom pandemije. Nismo proveli dovoljno vremena u analizi naših timova kako bi procenili da li je naš rast održiv'', naveo je Juan.

Nakon što je pridobila milione korisnika na vrhuncu pandemije, kompanija Zum sada pokušava da preokrene usporavanje rasta tako što će proširiti ponudu usluga i alata, ali je uprkos tome prijavljen jednocifreni rast prihoda u poslednja dva kvartala, a analitičari predviđaju da će prodaja pasti i u trećem kvartalu, navodi Blumberg.

Juan je naveo da će njegova osnovna plata, koja je prošle godine iznosila 301,731 dolara, biti smanjena za 98 odsto i da će se odreći korporativnog bonusa za fiskalnu 2023. godinu.

Njegova ukupna primanja za fiskalnu 2022. iznosila su 1,1 milion dolara, prema podacima iz maja 2022.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.