I naredne godine 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Izvor: B92, 25.Nov.2020, 11:03

I naredne godine 100.000 vaučera za odmor u Srbiji

Beograd -- Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji.

To znači da će osnovna kvota koja će biti ponuđena građanima tokom naredne godine iznositi 100.000 vaučera, u vrednosti od po 5.000 dinara, objavilo je danas Udruženje "Moja Srbija".

"Veoma je bitno da u vreme pandemije, kada su onemogućena putovanja van naših granica, stanovništvu olakšamo planiranje odmora u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Psihološki pritisak koji građani trpe zbog zdravstvene opasnosti i ograničenog rada i kretanja, zahteva relaksaciju i opuštanje, koje je u ovoj situaciji moguće organizovati samo u našoj zemlji", izjavio je predstavnik udruženja "Moja Srbija" Milan Ristić.

Dodao je da će i posle pandemije biti potrebno da se nastavi sa ovom akcijom.

"Mnogi naši hotelijeri i ugostitelji su na osnovu uvećane potražnje podigli kredite i investirali u proširenje i unapređenje svojih smeštajnih kapaciteta, pa će biti neophodno da ih podržimo i kada opasnost od korone prođe", kazao je on.

Iz Udruženja "Moja Srbija", ocenili su da se akcija podele vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji tokom prethodnih pet godina pokazala kao jedna od najisplativijih i najpopularnijih subvencija u srpskoj privredi, jer domaći turizam svake godine beleži dvocifrenu stopu rasta, a uvećani prihodi od domaćih turista neminovno dovode i do povećanja nivoa investicija u turističku infrastrukturu.

Podseća se i da je zbog krizne situacije, prouzrokovane pandemijom korona virusa, odnosno odluke Vlade Srbije da u opticaj pusti 560.000 vaučera, ove godine postignut rekord u broju korisnika ove subvencije.

"Pozivamo sve ugostitelje, koji nameravaju da se uključe u akciju tokom naredne godine, da što pre udju u proceduru prijave na Listu ugostitelja koji primaju vaučere, koju vodi Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije, jer na osnovu iskustava iz prethodnih akcija, očekujemo da će osnovna kvota vaučera biti potrošena u veoma kratkom vremenskom periodu", rekao je Ristić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I naredne godine 100 hiljada vaučera za letovanje u Srbiji

Izvor: Kamatica.com, 25.Nov.2020

Budžetom za 2021. godinu, Vlada Srbije predvidela je izdvajanje 500 miliona dinara za novu akciju subvencionisanog odmora u Srbiji..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.