I Huavej ima svoju CRNU LISTU: Amerikanci koji su radili u Kini POSLATI KUĆI

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I "Huavej" ima svoju CRNU LISTU: Amerikanci koji su radili u Kini POSLATI KUĆI

Ovi potezi kompanije dolaze usled eskalacije američko-kineskih tenzija vezanih za trgovinu i tehnologiju u kojoj je Huavej postao glavna meta.

Britanski "Fajnenšel Tajms" piše da je tehnološki gigant Huavej naložio zaposlenima da otkažu tehničke sastanke sa njihovim američkim kontaktima i da je poslao kući veliki broj Amerikanaca koji su radili u sedištu kompanije u Kini.

Ovi potezi kompanije dolaze usled eskalacije američko-kineskih tenzija vezanih za trgovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i tehnologiju u kojoj je Huavej postao glavna meta.

List navodi da je Huavejev glavni strateg za dizajn, Dang Venšuan, rekao da su američki državljani koji rade u odeljenju "Istraživanje i razvoj" repatrirani pre dve sedmice, nakon što je ova kompanija zajedno sa njenih 68 podružnica stavljena na "crnu listu".

U tekstu se dodaje da je radionica, koja se odvijala u to vreme, "naprasno završena, a američki predstavnici zamoljeni da sklone svoje laptopove, da ih isključe sa mreže i da napuste prostorije kompanije Huavej".

FT je naveo, pozivajući se na izjavu Danga, da će Huavej takođe ograničiti interakcije između svojih zaposlenih i američkih državljana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BRITANSKI MEDIJI: Huavej poslao kući Amerikance koji su radili u Kini

Izvor: Večernje novosti, 31.Maj.2019

Britanski Fajnenšel Tajms piše da je tehnološki gigant Huavej naložio zaposlenima da otkažu tehničke sastanke sa njihovim američkim kontaktima i da je poslao kući veliki broj Amerikanaca koji su radili u sedištu kompanije u Kini Britanski Fajnenšel Tajms piše da je tehnološki...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.