Hrvatskim liječnicima otvorena prilika za siguran posao u Velikoj Britaniji

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Apr.2019, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatskim liječnicima otvorena prilika za siguran posao u Velikoj Britaniji

ZAGREB - Specijalisti obiteljske medicine iz Hrvatske imaju sada priliku zaposliti se u Velikoj Britaniji jednostavnije i brže nego ikada prije.

Britanski Državni zavod za zdravstvo (NHS) pokrenuo je nedavno najveći međunarodni program zapošljavanja nekoliko tisuća specijalista obiteljske medicine u Velikoj Britaniji, a koji će biti proveden kroz nekoliko narednih godina.

Zainteresiranim liječnicima bit će osigurane besplatne pripreme za novi posao, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << tečaj engleskog jezika, a britanski Državni zavod za zdravstvo jamči da na provođenje programa i zapošljavanje liječnika neće utjecati konačni ishod Brexita.

Britanski Državni zavod za zdravstvo (NHS) posljednjih se godina suočava s velikom nestašicom kvalitetnog medicinskog osoblja. Najviše im nedostaje specijalista obiteljske medicine koji imaju ključnu ulogu u britanskom zdravstvenim sustavu te neusporedivo više ovlasti i odgovornosti nego njihovi kolege u drugim europskim zemljama. U Velikoj Britaniji ovi stručnjaci pacijentima pružaju cjelovito liječenje te je njihov status u društvu iznimno cijenjen i poštivan.

Kako bi što prije doskočili rješenju ovog nacionalnog problema, NHS je pokrenuo međunarodnu kampanju s ciljem pronalaska specijalista obiteljske medicine te za to angažirao jednu poljski agenciju koja ima bogato iskustvo pronalaska i zapošljavanja liječnika u prestižnim medicinskim centrima u Skandinaviji, Velikoj Britaniji i Francuskoj.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.