Hrvati razočarani - izdala ih fudbalska ludnica

Izvor: B92, 07.Avg.2018, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati razočarani - izdala ih "fudbalska ludnica"

Zagreb -- U Hrvatskoj je u junu potrošnja u maloprodaji porasla za 1,8 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

To je već 46. mesec zaredom kako potrošnja raste, ali znatno sporije nego mesec dana pre. Kako navodi Tportal, u Hrvatskoj je, uprkos "fudbalskoj ludnici", porpšnja u junu ipak slavija nego mesec dana pre.

Državni zavod za statistiku (DZS) objavio je izveštaj o prometu u trgovini na malo, a prema kalendarski prilagođenim podacima, potrošnja je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << junu pala za 4,1 odsto u odnosu na prethodni mesec, dok je u odnosu na jun prošle godine porasla za 1,8 odsto.

To je znatno sporiji rast u odnosu na maj, kada je potrošnja skočila 7,9 odsto na godišnjem nivou, što je bio njen najveći skok od avgusta 2007. godine.

Rast od 1,8 posto na godišnjem nivou najsporiji je od februara ove godine, kada je iznosio 1,2 odsto.

Premda usporen, u junu je nastavljen rekordni pozitivni trend, s obzirom da je pad potrošnje na godišnjem nivou poslednji put zabeležen u avgustu 2014. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.