Horvat o padu na listi Doing Business: Moramo napraviti radikalan iskorak

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Okt.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Horvat o padu na listi Doing Business: Moramo napraviti radikalan iskorak

ZAGREB - Hrvatska je u najnovijem godišnjem izvješću Svjetske banke (SB) o regulativi poslovanja 'Doing Business' zauzela 58. mjesto među ukupno 190 zemalja, što predstavlja pad za sedam mjesta u odnosu na prošlogodišnji plasman, objavila je u srijedu Svjetska banka.

"Ne samo da vidimo u čemu je problem, već smo napravili analizu nove pozicije Hrvatske na ljestvici. Znamo četiri parametra u kojima smo se poboljšali i odskočili od zemalja s kojima smo bili u društvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << a evidentirali smo i četiri ključna proces zbog kojih smo pali. Moramo u određenim segmentima gospodarstva napraviti radikalan iskorak, soft mjere više nisu dovoljne. Po pokretanju poslovanja smo na 156. mjestu. Radimo na programu "Start", želimo do 1. travnja 2019. godine osposobiti administraciju da se pokrenuti poslovanje može slanjem jednog obrasca iz dnevnog boravka. 2019. godina mora biti godina digitalne transformacije", komentirao je Horvat.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.