Hoće li beogradske ulice spremno dočekati 1. septembar? VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2019, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hoće li beogradske ulice spremno dočekati 1. septembar? VIDEO

Beograd -- Za 1. septembar najavljen je završetak radova na nekoliko lokacija u Beogradu.

Ekipa Prve TV obišla je radove i radnike od Karađorđeve ulice do Vukovog spomenika i evo kako sve to izgleda devet dana uoči najavljenog završetka.

Na fotografiji jedna, na terenu druga priča.

Ali ne bi trebalo još dugo da bude tako. Ova ulica na onu sa slike trebalo bi da počne da liči za manje od deset dana, kaže zamenik gradonačelnika Beograda.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Mogu da najavim da će biti pušten deo projekta četiri bulevara, od Starine Novaka do Takovske ulice, odnosno Stanoja Glavaša, i na taj način će početi polako da se pušta deo po deo saobraćaja“, kaže za Prvu TV Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Dakle, deo Ulice 27. marta, od Starine Novaka do Takovske trebalo bi da bude gotov do 1. septembra.

Međutim, građani ne misle tako. U završetak radova u previđenom roku sumnjaju i radnici na terenu. Neki od njih tvrde da je tako nešto nemoguće.

Sa Trgom republike je već drugačije. Radovi se bez sumnje privode kraju. Za 1. septembar zakazano je svečano otvaranje centralnog beogradskog trga.

Poslednjeg dana avgusta ističe rok za završetak radova i na Topličinom vencu. Nema sumnje da se radi iz sve snage, samo je prosek godina radne snage u najboljem slučaju četiri decenije.

I Karađorđeva ulica bi trebalo da bude potpuno rekonstruisana za nekoliko dana. Na prvi pogled ipak ni to ne deluje realno. Veliki problem su radnici, i oni koji nedostaju, ali i ovi koji rade: većina njih sa svojih 50-60 godina danas kada završe sa ovom ulicom neće otići kući već na sledeću lokaciju gde se takođe radi, i tako svakog dana u proseku više od 10 sati dok radovi ne budu gotovi.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.