Hisense Gorenje: Sve više porudžbina - jun prvi profitabilan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2020, 16:20

Hisense Gorenje: Sve više porudžbina - jun prvi profitabilan

Jun mesec bio je prvi profitabilan u 2020. godini, a u poslednjih nekoliko nedelja povećan je broj porudžbina za avgust, septembar i oktobar, saopštila je kompanija Hisense Gorenje koja proizvodnju ima u Valjevu.

"Veći broj porudžbina dobra je vest za kompaniju i njene zaposlene, kao i rezultat brojnih blagovremenih mera koje je rukovodstvo preduzelo kako bi ojačalo poslovanje, prilagodilo se situaciji izazvanoj pandemijom koronavirusa i poboljšalo poslovne rezultate", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se u saopštenju.

Mere su, konstatuje se, rezultirale pozitivnim preokretom, jer je jun bio prvi profitabilni mesec u ovoj godini.

Fabrika u Valjevu je centar za proizvodnju rashladne tehnike Hisense Gorenja za Evropu beleži rast broja porudžbina.

Početkom marta u toj fabrici započela je proizvodnjom nove generacije frižidera koju odlikuje savremena tehnologija upakovana u moderan dizajn.

Za te proizvode vlada veliko interesovanje naročito sa područja zemalja EU - Češke, Francuske, Danske, Nemačke, a među deset najvećih kupaca je i Rusija.

"Ipak, zbog ekonomskih posledica pandemije i drugog talasa virusa Covid-19, polugodišnji poslovni rezultat ostao je negativan, a tržišni uslovi neizvesni i nestabilni", navodi u saopštenju kompanija Hisense Gorenje.

Najavljuju da će nastaviti sa sprovođenjem svih mera za jačanje poslovanja i dalje brzo reagovanje na promene u poslovnom okruženju.

"Menadžment je u poslednja dva meseca bio fokusiran na povećanje prodaje, ubrzanje online prodaje i e-trgovine, kao i na menjanje poslovnih modela, smanjivanje troškova i povećanje efikasnosti proizvodnje", navodi se u saopštenju i dodaje da su ove operativne promene su od suštinskog značaja za dugoročni opstanak kompanije i očuvanje radnih mesta.

U narednim mesecima Hisense Gorenje biće fokusirana na kupce, proizvode, kvalitet u radu kako bi zadržala pozitivan trend.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.