Hipotekarna banka prikupila osam miliona eura za dalji rast

Izvor: SEEbiz.eu, 16.Dec.2019, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hipotekarna banka prikupila osam miliona eura za dalji rast

PODGORICA - Hipotekarna banka AD Podgorica uspješno je emitovala treću seriju suboordiniranih obveznica, oznaka HBO3 u iznosu od 8 miliona EUR. Emitovano je 8.000 obveznica pojedinačne nominalne vrijednosti od 1.000 eura, saopšteno je iz banke.

"Prethodne dvije serije subordiniranih obveznica Hipotekarne banke AD Podgorica, HBO1 (čije je dospijeće decembar 2021. godine) i HBO2 (čije je dospijeće jul 2023. godine), spadaju u red najlikvidnijih hartija na domaćem tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kapitala", navodi se u saopštenju.

Treća emisija obveznica obavljena je kroz zatvorenu ponudu unaprijed poznatim kupcima. Obveznice nose kamatnu stopu od 5 odsto na godišnjem nivou i imaju rok dospijeća januar 2026. godine.

"Navedena aktivnost će dati novi kapitalni oslonac za dalji rast Banke, koja je ostvarila rekordne rezultate u 2019. godini", precizira se u saopštenju.

Dodali su i da će se i ova serija obveznica uvrstiti na sekundarno tržište Montenegroberze AD Podgorica, kao i da već postoji tražnja za njima na sekundarnom tržištu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.