Haradinaj i Han: A takse?

Izvor: B92, 17.Jan.2019, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj i Han: A takse?

U Prištini je završen sastanak evropskog komesara Johanesa Hana i premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, nisu se obratili novinarima.

Na društvenim mrežama nisu pomenuli stopostotne nametnute takse na proizvode iz Srbije i BiH.

"Prva poseta regionu u 2019. Imao sam dobre i otvorene razgovore sa premijerom Haradinajem i ministrima. Radujem se bliskoj saradnji po svim otvorenim pitanjima kako bi Kosovo moglo da napreduje na svom putu ka EU", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napisao je Han na Tviteru.

Haradinaj je nakon sastanka na Fejsbuku napisao da je Hanu preneo da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da očekuje brzi napredak.

"Na sastanku sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, ponovio sam da je pozicija Kosova jasna po pitanju evropskih integracija. U tom smislu, postigli smo napredak na evropskom putu i nakon ispunjenja kriterijuma za liberalizaciju očekujemo brzu odluku o dobijanju prava na sobodno kretanje", napisao je Haradinaj.

Han, koji je u Prištini razgovarao samo s Haradinajem, nakon sastanka je otputovao za Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.