Haos u Crnoj Gori: Celokupna pomoć bila mimo zakona

Izvor: B92, 14.Maj.2021, 09:05

Haos u Crnoj Gori: Celokupna pomoć bila mimo zakona

Montenegro Erlajns ne prestaje da privlači pažnju javnosti.

Crnogorska Agencija za zaštitu konkurencije utvrdila je da ceo Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj Društva za transport putnika i robe u vazdušnom saobraćaju Montenegro Erlajns nije u skladu sa Zakonom o kontroli državne pomoći, saopštila je Vlada Crne Gore.

Taj zakon usvojen je krajem 2019. godine, a na osnovu njega je vlada do kraja avgusta prošle godine kompaniji isplatila 43 miliona od planiranih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 155 miliona evra, prenose Vijesti.me.

Vlada je zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da pripremi tekst Predloga zakona o prestanku važenja navedenog zakona.

Bivši menadžment Aerodroma Crne Gore je upravo prema ovom zakonu dobio spor kojim od vlade treba da naplati 9,4 miliona evra na račun duga Montenegro Erlajnsa prema Aerodromima, podsećaju Vijesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.