HŽ Putnički prijevoz otpisao građanima osam milijuna kuna duga

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Dec.2018, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HŽ Putnički prijevoz otpisao građanima osam milijuna kuna duga

ZAGREB - HŽ Putnički prijevoz objavio je podatke o otpisu dugova građanima na koje se primjenjuje zakon o otpisu dugova iz srpnja ove godine, a koji nalaže državnim tvrtkama i institucijama da blokiranim fizičkim osobama obustave ovrhe zbog neplaćenih računa.

HŽ Putnički prijevoz na kompanijskim internetskim stranicama obznanio je dvije liste blokada po računa koje je Fina službeno prestala ovršavati. Radi se o ukupno 17 tisuća predmeta, a ukupan dug po glavnici i >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << kamatama iznosi 8,33 milijuna kuna. U prosjeku po dužniku HŽ-ova tvrtka oprostila je dug od po 500 kuna.

Iz HŽ Putničkog prijevoza kažu kako su otpisana dugovanja u prosjeku stara četiri godine, a najvećim dijelom, naravno, nastala su zbog vožnje vlakom bez odgovarajuće prijevozne karte. Najveći broj dužnika kojima su brisane neplaćene obveze su s područja Slavonije i Baranje, te Zagreba i okolice, piše Poslovni dnevnik.

Iz ovog državnog poduzeća inače nisu u javnost dali imena dužnika, nego podatke o broju ovršnog postupka koji je Fina vodila zbog dugova, te će dužnici temeljem podataka o osnovama za plaćanje moći provjeriti je li prestalo njihovo dugovanje HŽ Putničkom prijevozu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.