HVALA LEKARIMA Zdravstveni radnici u Italiji dobili svoj novčić kao znak zahvalnosti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jan.2021, 08:59

"HVALA LEKARIMA" Zdravstveni radnici u Italiji dobili svoj novčić kao znak zahvalnosti (FOTO)

Italija odala počast lekarima stavljajući ih na kovanice.

Nova kovanica od dva evra biće u Italiji uskoro puštena u promet u znak zahvalnosti svim ljudima zaposlenim u zdravstvu.

Tri miliona novih kovanica od dva evra neće biti samo deo kolekcija onih koji skupljaju retke novčiće, već će biti u normalnom prometu i predstavljaju kolektivnu zahvalnost svim zdravstvenim radnicima, preko lekara, medicinskih sestara ali i svih onih koji su zaposleni u bolničkim objektima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i neumorno rade u teškim uslovima pandemije kovidom 19 već godinu dana.

Novčić predstavlja muškarca i ženu u belom mantilu, oboje sa maskom, uz reč Grazie (Hvala) koja se nalazi između krsta i srca.

A post shared by Ministero dell'Economia (@mef_gov)

Nova numizmatička kolekcija 2021, predstavljena od strane italijanskog ministarstva za ekonomiju i finansije i Državne kovnice novca, sadrži 15 subjekata iz oblasti istorije, umetnosti, sporta, nauke, prirode i italijanske enogastronomije.

Ministarstvo je u izjavi za štampu objasnilo da na ovaj način žele da pokažu nacionalnu ujedinjenost slavljenjem istorijskih velikana, važnih osoba iz pomenutih oblasti i svih ljudi koji čine deo italijanske kulture i tradicije, kao i zahvalnost svima koji su se borili u ovoj teškoj godini pružajući čitavom kolektivu svoje znanje i iskustvo bez ikakvih rezervi.

Datum izlaska novih novčanica i kovanice od dva evra je 26. januar, tako da iz Ministarstva ekonomije i finansija poručuju Italijanima da obrate pažnju na kusur narednih nedelja, jer će možda imati sreće da nađu u novčaniku baš ova posebna dva evra koja će možda vrlo uskoro vredeti dosta više.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.