HUAWEI objavio poslovne rezultate za treći kvartal 2019. godine

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2019, 13:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HUAWEI objavio poslovne rezultate za treći kvartal 2019. godine

Huawei je danas objavio poslovne rezultate za treći kvartal 2019. godine. Tokom prva tri tromesečja ove godine, Huawei je ostvario prihod od 610,8 milijardi CNI, što je 24,4% više u odnosu na prethodnu godinu. Neto profitna marža kompanije u ovom periodu iznosila je 8,7%.

Huawei je zadržao fokus na ICT infrastrukturi i pametnim uređajima i nastavio da povećava efikasnost i kvalitet svog poslovanja. To je doprinelo povećanju operativne i organizacione stabilnosti i učvrstilo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << poslovanje kompanije u prva tri tromesečja 2019. godine.

Na polju telekomunikacija, ubrzano je komercijalno razvijanje 5G mreža širom sveta. Huawei je nastavio sa predstavljanjem inovativnih rešenja sa vodećim operaterima, kao što je 5G Super Uplink. Kompanija je takođe sarađivala sa industrijskim partnerima na uspostavljanju partnerstava i baze inovacije u industriji za 5G determinističko umrežavanje, kako bi se omogućile inovacije i rast operatera.

Do danas, Huawei je potpisao više od 60 komercijalnih ugovora za 5G sa vodećim globalnim prevoznicima i isporučio više od 400.000 5G Massive MIMO aktivnih antenskih jedinica (AAU) na globalna tržišta. Proizvodnja i ponuda optičkog prenosa, komunikacije podataka i IT proizvoda kompanije Huawei neprestano su rasli.

Kada je reč o poslovanju sa drugim kompanijama, Huawei kompanija predstavila je Huawei Horizon digitalnu platformu. Ova otvorena i efikasna platforma izgrađena je na velikom tehnološkom iskustvu kompanije Huawei. Pomoću nje, Huawei želi da sarađuje sa korisnicima i partnerima na izgradnji temelja za digitalni svet, stvarajući industriju digitalne transformacije vrednu triliona američkih dolara. Ova platforma će takođe pomoći raznim sektorima kao što su vlada, komunalna preduzeća, finansije, transport i električna energija, da ubrzaju svoju digitalnu transformaciju.

Do kraja tećeg kvartala 2019. godine više od 700 gradova, 228 kompanija Fortune Global 500 i 58 kompanija Fortune Global 100 odabralo je Huawei kao partnera za digitalnu transformaciju.

Razvoj Cloud servisa kompanije Huawei se ubrzava. U trećem kvartalu, Huawei je najavio svoju računarsku strategiju i objavio Atlas 900, najbrži AI klaster za obuku na svetu. Ostali inovativni proizvodi koje je kompanija predstavila uključuju HUAWEI CLOUD Ascend AI klaster usluge, 112 novih servisa koje pokreću Kunpeng i Ascend procesori i Industrial Intelligent Twins. Ovi proizvodi su postigli velika dostignuća u vladi, servisima internet provajdera, automobilskoj industriji, finansijama i mnogim drugim industrijama. Tri miliona korporativnih korisnika i programera koristili su HUAWEI CLOUD za razvoj proizvoda i rešenja.

Kada je reč o poslovanju u oblasti uređaja široke potrošnje, segment Huawei pametnih telefona beleži stabilan rast. Isporuke Huawei pametnih telefona u prva tri tromesečja 2019. godine premašile su 185 miliona jedinica, što predstavlja međugodišnji rast od 26%. Kompanija je takođe primetila brzi rast i u  poslovanju drugih uređaja poput računara, tableta, nosivih uređaja i pametnih audio proizvoda.

Pametni ekran Vision, koji sadrži jedinstvene inovacije u softveru i hardveru, takođe je predstavljen u trećem kvartalu, stekavši veliko priznanje od strane industrije, ali i potrošača. Čvrsti ekosistem koji se fokusira na potrošače i pruža besprekorno inteligentno iskustvo u svim korisničkim situacijama, sada se oblikuje.

Ekosistem Huawei Mobile Services se takođe brzo razvijao, obuhvatajući više od 170 zemalja i regiona. Privukao je preko 1,07 miliona registrovanih programera širom sveta.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.