Gugl najavio najveću korporativnu kupovinu zelene energije u istoriji

Izvor: B92, 23.Sep.2019, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl najavio najveću korporativnu kupovinu "zelene" energije u istoriji

Mauntin vju -- Najnovija Guglova kupovina "zelene" energije povećaće kompanijin portfolio obnovljive energije za preko 40 odsto.

Gugl je tokom 2017. postao prvi tehnološki gigant koji u svom poslovanju 100 odsto koristi obnovljivu energiju.

Sada je kompanija čije je sedište u Mauntin Vjuu objavila kako "sprovodi najveću korporativnu kupovinu obnovljive energije u istoriji", prenosi portal Android central.

Najnovija Guglova kupovina, koja će povećati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegov udeo svetskih ugovora za energiju vetra ili sunca za više od 40 procenata, podrazumeva paket sporazuma za 1.600 megavata i 18 novih energetskih ugovora.

Osim toga, kompanija će utrošiti dve milijarde dolara na izgradnju nove infrastrukture u SAD, Evropi i Čileu.

Kako bi dobio maksimalan efekat, Gugl ne kupuje energiju postojećih vetroparkova i solarnih postrojenja. Umesto toga, koncentriše se na razvoj novih projekata.

U SAD, Gugl će kupiti ukupno 720 megavata solarne energije iz postrojenja u Severnoj i Južnoj Karolini i Teksasu. U Južnoj Americi kompanija planira da doda 125 megavata kapaciteta obnovljivih energija u mrežu koja napaja njen centar za skladištenje podataka u Čileu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gugl najavio najveću kupovinu "zelene energije" u istoriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2019

Gugl je najavio najveću korporativnu kupovinu "zelene energije" u istoriji, kojom će portfolio obnovljive energije kompanije biti povećan za više od 40 odsto...Gugl je tokom 2017. postao prvi tehnološki gigant koji u svom poslovanju 100 odsto koristi obnovljivu energiju, a sada je objavio da "sprovodi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.