Gudala sa LED rasvetom za početak: Ova fabrika biće uspeh za region

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gudala sa LED rasvetom za početak: "Ova fabrika biće uspeh za region"

Fabrika za proizvodnju rasvete Cumtobel u Nišu primer je uspešne investicije za ceo region i Cumtobel grupu na globalnom nivou.

To je poručio generalni direktor kompanije Cumtobel Alfred Felder.

Ceremonija otvaranja fabrike počela je jedinstvenim muzičko-scenskim nastupom violinistkinja, koje su imale gudala ukrašena rasvetom koju proizvodi fabrika Cumtobel.

Fabrika će zaposliti 1.100 radnika, a investicija je vredna više od 30 miliona evra. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Velika nam je čast da otvorimo ovu fabriku i prikažemo izuzetan napredak kompanije na globalnom nivou", rekao je Felder.

On je zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i gradonačelniku Niša Darku Bulatoviću na velikoj podršci za tu investiciju Cumtobela u Nišu.

"Ova fabrika je spoj izuzetnog kolektivnog napora. Izgradnja je počela 2017. i danas fabriku na površini većoj od 40.000 kvadratnih metara i već smo počeli sa proizvodnjom."

Felder je kazao da je ta kompanija sebi postavila cilj da ta fabrika u Nišu doprinese jačanju kompetitivnosti i da može da snabdeva evropska tržišta. Podsetio je da je to bila grinfild investicija i da je pre malo više od godinu dana to bila livada i da je to bio veoma kratak period za izgadnju fabrike.

Felder je kazao da je Cumtobel grupa austrijska kompanija koja je na berzi, iako je počela kao porodična firma. Ističe da je za Cumtobel specijalnost svetlost, kvalitet proizvoda, kao i međusobni odnosi unutar kompanija.

"Ova fabrika će biti uspeh za ceo regiona i Cumtobel grupu", naglasio je Felder.

Predsednik Nadzornog odbora kompanije Jurg Cumtobel je, takođe, zahvalio na podršci sa svih strana i istakao da sve to ne bi bilo moguće da nije bilo intenzivne saradnje sa svih strana.

Podsetio je da je kompanija osnovana 1950. godine i da je njihov otac prethodno radio u firmi, koja je radila za nemačku odmbrambenu industriju. Govoreći o istorijatu firme, naglaiso je da je Austrija bila previše za poslovanje Cumtobela i da su zato provo proširili poslovanje na Evropu , a onda i u svet. Smatramo da ćemo imati jako dobru budućnost sa poslovanjem fabrike u Srbiji, dodao je Cumtobel.

Gradonačelnik Niša Bulatović je istakao da je ovo još jedan divan dan za grad Niš, kao i da je u poslednje dve godine takvih dana bilo mnogo. On je rekao da je nezaposlenost smanjena na 25.000 ljudi i da se i dalje smanjuje.

Gradonačelnik ističe da će velelepni pogon Cumtobela obezbediti prihode za 1.100 porodica, koliko će tu biti radnika, kao i da će ti prihodi i porezi uvećati budžet grada.

"Znamo da ste austrijski gigant, svetski gigant u toj obalsti, a mi smo ponosni što ste deo kapaciteta preselili u Niš", naglasio je Bulatović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.