Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Beograda pozvao firme da učestvuju na tenderu za izgradnju gradske žičare

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je danas sve zainteresovane firme da učestvuju na tenderu za izgradnju gradske žičare s kabinama - "gondole" preko reke Save - od tvrđave na Kalemegdanu, do parka "Ušće".

Postupak javne nabavke traje do 30. novembra, a procenjena vrednost investicije je 1,8 milijardi dinara, bez PDV-a.

Većinu tog novca daće Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, a ostatak od 600 miliona, daće Grad Beograd. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Kako je preneo Beoinfo, po rečima gradonačelnika, žičara od Kalemegdanske tvrđave do Ušća biće duga svega hiljadu metara, duž kojih će se putnici prevoziti u 25 kabina.

"Nadamo se dobrim ponudama i potpisanom ugovoru sa izvođačem radova do kraja godine. Očekujemo da sa radovima krenemo početkom građevinske sezone 2019. godine. Ako vremenski uslovi budu povoljni, realno je da 'beogradska gondola' bude gotova do kraja naredne godine", procenio je Radojičić.

Gradonačelnik je ocenio da je "za svaku firmu velika čast da učestvuje u realizaciji ovakvog projekta, jer graditi u Beogradu je privilegija".

Radojičić smatra i da će buduća žičara "pozitivno uticati na razvoj prestonice, od turizma do saobraćaja".

Žičara bi trebalo da ima kapacitet od 3.000 putnika na sat, u oba smera, a vreme putovanja sa jedne obale reke na drugu bi bilo oko pet minuta.

Po proceni, novac uložen u žičaru vratiće se za oko šest godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.