Građani, OPREZ: Fantomske agencije u Srbiji prodaju stanove na crno

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani, OPREZ: Fantomske agencije u Srbiji prodaju stanove na crno

Klijenti često, zanemarujući sigurnost, biraju jeftiniju varijantu

Od dvadesetak agencija za promet nekretnina u Smederevu, samo dve imaju licence za rad.

Pročitajte i:

Dok agente koji rade u skladu sa zakonom inspektori obilaze revnosno i redovno, fantomske agencije posluju bezbrižno, državi ne plaćaju ni dinara, a klijentima ne garantuju ništa.

Tako se lokalna berza stanova i kuća našla u haosu. Iako je Zakon o posredovanju u prometu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i zakupu nepokretnosti tri godine na snazi, što u prevodu znači da posao može da radi samo onaj ko ima položen stručni ispit i licencu, većina agencija trguje van zakona.

Suzana Spasojević je vlasnica jedne od dve agencije upisane u državni Registar posrednika. Dok se kolege sa klijentima sastaju po kafanama i parkovima, Spasojevićeva mora da ima sve zakonom predviđene uslove, pa kako kaže, legalne agencije jedva sastavljaju kraj s krajem.

Plaćaju zakup poslovnog prostora, agente, knjigovođe, porez državi. Konkurencija koja radi na crno nema te izdatke, pa uspeva da ponudi niže provizije, a klijenti, često zanemarujući sigurnost, biraju jeftiniju varijantu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.