Gradiće se obilaznica oko Požege kako bi se izmestio saobraćaj iz centra grada

Izvor: B92, 23.Apr.2021, 10:36

Gradiće se obilaznica oko Požege kako bi se izmestio saobraćaj iz centra grada

Požega -- Sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide kroz sam centar grada.

Tehnički problemi takvog saobraćaja, neposredna blizina dva objekta OŠ „Petar Leković”, te buka i zagađenje u samom gradu, konačno su prepoznati i u resornom ministarstvu, pa je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović rekao da se „mora graditi obilaznica oko Požege”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je ovo izjavio na sastanku radne grupe za „Projekat izgradnje obilaznice oko Požege”, koji je održan u Palati „Srbija” na poziv kabineta ministra Momirovića, što dodatno govori o rešenosti ministarstva da se ovaj projekat i realizuje, smatra prvi čovek požeške opštine Đorđe Nikitović.

„Na sastanku su utvrđeni dalji koraci na realizaciji ovog zaista značajnog projekta. Dogovoreno je kako ćemo u narednom periodu funkcionisati oko pripremanja kompletne tehničke dokumentacije, dokumentacije za izvođenje radova i realizacije same investicije”, kazao je Nikitović.

A kada je reč o neophodnoj dokumentaciji, na sastanku je rečeno da su u nekim elementima potrebne konsultacije sa preduzećem „Srbijavode” koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež.

Naime, u pojedinim delovima će, veovatno doći do preklapanja nekih radova, pa da bi se pripremili što kvalitetniji projekti, dogovoreno je da se pozovu i predstavnici „Srbijavoda” na sledeći sastanak, koji je ministatr Momirović najavio već za sledeću sedmicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USKORO OBILAZNICA OKO POŽEGE! Saobraćaj iz centralnih gradskih ulica biće rasterećen, u pripremi projektna dokumentacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2021, 00:35

U nekim elementima biće potrebne konsultacije sa preduzećem "Srbijavode" koje se priprema da izvrši uređenje korita i obala reke Skrapež...Iz godine u godinu, sa povećanjem intenziteta saobraćaja, Požega ima sve više problema zbog činjenice da kompletan saobraćaj za Kosjerić i Valjevo ide...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.