Gradi se novi centar za srpsku železnicu: Vrednost radova 50,8 miliona evra

Izvor: B92, 09.Sep.2019, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradi se novi centar za srpsku železnicu: Vrednost radova 50,8 miliona evra

Radovi na rekonstrukciji i modernizaciji Tehničko-putničke stanice Zemun počeli su danas. Vrednost predviđenih radova je 50,8 miliona evra.

Rok za završetak radova je 11. novembar 2021. godine

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da će taj savremeni centar doprineti bržem, boljem i efikasnijem održavanju vozova.

Mihajlovićeva je tom prilikom istakla da se mnogo ulaže u podizanje srpskih železnica i da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 2014. do 2020. godine biti rekonstruisano skoro 800 kilometara pruga.

"Ovaj projekat TPS Zemun je od velikog značaja za železnice", istakla je Mihajlovićeva i dodala da će sada održavanje vozova biti kao i u skoro svim ostalim zemljama u regionu.

Kako je rekla, održavanje vozova je sada na tri lokacije: u Topčideru, Makišu i u Zemunu, dok će kasnije sve biti u TPS Zemun.

Podsetila je da Srbija gradi i brzu prugu Beograd–Budimpešta, kao i da su železnice postale strateški važne za našu zemlju.

"Više od 200 miliona evra smo uložili u kupovinu novih vozova i uložićemo još 100 miliona, ali istovremeno ulažemo u ljude i prošle i ove godine je zaposleno oko 100 mašinovođa", naglasila je Mihajlovićeva.

Ministarka je dodala da se trenutno realizuju investicije koje se tiču železnice vredne više milijardi evra.

Kaže da se do pre četiri ili pet godina o železnici govorilo sa nostalgijom i setom, dok su danas one strateški važne za Srbiju.

"Naš cilj je da građani požele da uđu u nove vozove i koriste železnicu", naglasila je Mihajlovićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.